23, 24 en 25 februari 2018

Expo Houten 10.00 - 17.00 uur

Deelnemers

« Terug naar overzicht

Vivat Viaduct Spoor 0

Vivat Viadukt is een modulebaan in spoor 0. Het thema is een enkelsporige zijlijn in het Duitsland van de jaren zestig.

De baan is staat gereed om de door Lenz aangekondigde BR50 te ontvangen. Tot die tijd wordt de tractie geleverd door een BR64, een BR24 en een BR78 en verschillende diesellokomotieven uit tijdperk 3 en 4. Het doel van de makers is om de sfeer van het spoorwegverkeer in deze setting zo goed mogelijk te benaderen met realistische treinsamenstellingen, rijsnelheden en signalisering.

Alle gebouwen en bouwwerken zijn ontstaan uit zelfbouw. Het station (Goch), het seinhuis en het haltegebouwtje zijn exacte kopie├źn van bestaand gebouwen. Blikvanger van de baan is een boogviadukt met een lengte van 3 meter bestaande uit 12.000 steentjes, ge├»nspireerd door het grote spoorviadukt te Altenbeken. De naam "Vivat Viadukt" is een knipoog naar het 2-jaarlijkse stoomfestijn bij het beroemde viadukt van Altenbeken.

De laatste toevoeging aan de baan is de signalering van de halte met daglichtseinen en het station met klassieke vleugelseinen. Alles is digitaal aangestuurd en vanaf een console door de treindienstleider te bedienen.

achtergrond afbeelding