Rail ::|:: Modelspoor op zijn best - Deelnemers

Deelnemers

Modelspoorclub Oost Brabant

  • MC Oost Brabant
  • MC Oost Brabant
  • MC Oost Brabant
  • MC Oost Brabant

Triorama

Dat is de naam van onze nieuwe modelspoorbaan in schaal H0. De baan is gereedgekomen in november 2014 en voor het eerst aan het publiek getoond tijdens de tentoonstelling SpoorGroep Zuid in Helmond. 

Station Deurne 

Het station Deurne ligt langs de lijn Eindhoven-Venlo. Uitgebeeld wordt de situatie zoals die was anno 1970. De uitvoering is in 3-rail digitaal H0.

Het sporenplan is ontleend aan NS tekeningen. Het  station en alle andere gebouwen zijn in karton of polystyreen nagebouwd van foto's en publicaties van vóór 1960.

Over het stationsgebouw kan opgemerkt worden dat dit een zogenaamd klasse 4 station was. Van dit type, door een NS architect ontworpen stations, zijn er een veertigtal in Nederland gebouwd. De klasse correspondeerde destijds met de grootte van de betreffende plaats. In Deurne is het station in het begin van de zeventiger jaren afgebroken. Momenteel is dit type station o.a. nog terug te vinden in Vught en Horst-Sevenum.

Houthuizen
Deze modelbaan is gebouwd in schaal 0 (1:43,5).  De baan stelt een West-Nederlands landschap voor met veel houten huizen (vandaar de naam). Het is een rondlopende spoorbaan, met aan alle kanten iets te zien voor het publiek. Aan een zijde ligt het stationnetje van het historische stadje Houthuizen, waar de 0-spoor treinen langs één perron kunnen stoppen. Er zijn een omloop-/inhaalspoor en nog een tweetal opstelsporen, ondermeer voor het in- en uitladen van goederenwagons. Daardoor bestaan er leuke rangeermogelijkheden. In 2016 zijn twee modulen met Helmondse gebouwen aan de baan toegevoegd.

LGB Rondrijbaan 

Voor de kinderen nemen wij speciaal onze rondrijbaan mee. Kunnen ze naar hartelust mee spelen. 

« Terug naar overzicht

Pak nu € 2,00 korting!

Download de kortingsbon