Rail ::|:: Modelspoor op zijn best - Deelnemers

Deelnemers

TTN

  • Waldkirch
  • Wasserturmente
  • Wasserturmente

TT Nederland brengt dit jaar historische banen mee. 

Waldkirch
Eigenaar en bouwer: Richard Nolde
Schaal: TT
Rail, seinen en bovenleiding: Rokal
Bouwjaar: 1988
Gerenoveert in: 2016/2017
Besturing: Analoog
Afmetingen: 200 x 90 cm

De baan is een fictieve zijlijn gesitueerd in de Eifel (Duitsland) in de jaren zestig en zeventig. De gebouwen zijn zelf gebouwd en het landschap is met moderne materialen vorm gegeven. Onder het landschap bevindt zich een tweesporig schaduwstation. Het railmateriaal en de treinen zijn uit de jaren zestig.

Afbeeldingen behorende bij deze baan zijn: Waldkirch 1 en Waldkirch 2.

Wasserturmente
Eigenaar: Sip Hartman
Afmetingen: 150 x 72 cm

Deze baan is vermoedelijk rond 1960 in de regio Karlsruhe als etalagebaan gebouwd voor een winkel. De holle blikken rails zijn allemaal grondig aan elkaar gesoldeerd. Zoals toen vaker het geval was, vanwege het beperkte budget, is het aantal huisjes en bomen niet bepaald groot. Bij de restauratie in 2019 is het aantal huisjes uitgebreid en zijn er ettelijke bomen en struikjes toegevoegd uit diezelfde periode. De huisjes zijn van het bekende Faller-dorp en zijn bijna op N-spoor grootte. Stof en vuil zijn zoveel mogelijk verwijderd.
Het leek ook een ideale kans om eens bovenleiding op zo'n baan te maken. Hiervoor is uiteraard het oude Rokal/Vollmer-bovenleidingsmateriaal gebruikt. Dit is werkend aangebracht en dus niet alleen voor de show aanwezig. De complete baan heeft stroomvoorziening via de rails, de buitenbaan en het stukje naar het station krijgt tevens stroom via de bovenleiding. Oude Rokal trafo's leveren nog steeds de stroom en ook de regelaars zijn van Rokal.

Afbeeldingen behorende bij deze baan zijn: Wasserturmente 1, Wasserturmente 2 en Wasserturmente 3.

Thuisbaan
Eigenaar en bouwer: Juriaan van den Brink
Afmetingen: 195 x 120 cm

Dit is een baan in aanbouw van ons lid Juriaan van den Brink. Voor deze ene keer is de baan van zijn plek gehaald om in Houten te worden tentoongesteld.

Afbeelding behorende bij deze baan zijn: Juriaan 1.

« Terug naar overzicht

Pak nu € 2,00 korting!

Download de kortingsbon